ÖGONBLICKSBLOGG

VARDAGSSPEGLINGAR

Det är inte bara solen värmer vid fritidshuset…

…utan den vederlade bastun värmer också gott...

Längtar efter vintern då sjön ligger spegelblank med is - att få packa ryggsäcken med varm choklad och äggmackor - sätta på sig långfärds-skridskorna och ta en rejäl åktur, stanna till vid något lämpligt ställe och njuta av färdkosten - innan vi åker iväg så eldar vi upp bastun så att den är varm när vi kommer tillbaks - då är bastu-badandet som bäst - då kan man snacka om livskvalité och hög mysfaktor.

Bastufönstret utefrån

Bastufönstret från insidan.

Vedelden värmer skönt.

Och så en skridskobild.

Till sist kanske det bästa av allt!?

Ha det bäst!

Inlagt 2012-10-30 18:27 | Läst 3083 ggr. | Permalink
Bastu är livet! Har själv byggt en bastu på tomten, dock tyvärr ej vedeldad och ej med din utsikt! Fina bilder!
Kjell/Skåne
Tack Kjell för din kommentar om mina bilder! / Sören
Skridskor har jag åkt mycket och bastat med, men aldrig efter ett skridskoåk, låter helt underbart! Fina bilder som ger mersmak på förhoppningsvis bra skridskosäsong!
//ewa
Svar från Hampus_6 2012-10-31 16:17
Hej Ewa - trevligt att vi har samma intressen - jag skulle någon gång vilja åka skridskor i skärgården och även få uppleva den på vintern.
En fråga, de oerhört fina bilderna du hade nyligen här på bloggen:

http://www.fotosidan.se/blogs/kirre/en-monkrom-solnedgang.htm

var är dom bilderna tagna? Jag har tidigare alltid förknippat solnedgång med färg med ser nu att det svart/vita kan vara minst lika vackert.

Då får vi hålla tummarna att vi får en fin vinter så vi kan "skrilla" och basta! / Sören
Ewa Kirjavainen 2012-11-01 09:43
Skridskor i skärgården är underbart! Bilderna du hänvisar till är tagna precis söder om Blidö på vår väg ut mot Svartlöga. Mina 3 inlägg från de trakterna börjar här: http://www.fotosidan.se/blogs/kirre/minst-en-vecka-sa-ar-jag.htm

Vi har även åkt skridskor där, Svartlögafjärden brukar vara bra. Men som du vet gäller det att vara ute med folk som kan läsa isar och har erfarenhet. Ett år var vi 5-6 st. i dimman öster om Blidö (på fantastiska isar!) och alla inbitna skärgårdskännare hade olika åsikter om var vi befann oss... tills jag plockade upp min lilla halvtaskiga gps (år 2003). :-) Det längsta vi kom till var Utfredel. Längtar verkligen till vintervädret!
Vilken underbar bastu! Förstår att du vill dit! =)
Svar från Hampus_6 2012-10-31 16:24
Hej Heléne - klart att man längtar - men att bara plocka fram bilderna och genom dom få känslan av hur skönt det kan vara är inte så dumt det heller - tänk så fantastiskt det är med bilder/foton! / Sören



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?