ÖGONBLICKSBLOGG

VARDAGSSPEGLINGAR

I dag dubbel (h)julmarknad…

…i dag blev det tidig start för att vara lördag. Julmarknad på Malmabergs Centrum, där min sambo har lokal och jobbar med TankFältTerapi.
TFT är något jag kan rekommendera till alla som har lättare psykisk ohälsa eller t.ex har kvarvarande besvär efter traumatiska upplevelser. TFT fungerar även bra vid olika smärtillstånd som inte är av typen signalsmärta (signalsmärta är smärta vi känner för att skydda oss mot någon akut fysisk skada som t. ex. att bränna sig). Sen Ann-margret började med TFT för 8 år sedan har jag max tagit 8 smärtstillande tabletter typ Iprem, alltså 1 tablett per år och det är på nyårsdagen ;)
Vill du läsa mer om TankeFältTerapi, så finns det mer info här:

http://tftmalardalen.se/

 

Sen den andra Hjul-marknaden är Novemberkåsan enduro för MC - Tävlingen är på drygt 30 mil, förmodligen den tuffaste i Sverige. Den körs mestadels i mörker mitt ute i skogen bland vatten och gyttja där stenar och rötter blir hala hinder.
De tävlande får utstå många timmar i mörker och kyla, känna kramper och smärta. Förutom att ta sig fram snabbt måste de tävlande själva serva och reparera sina motorcyklar under tävlingen. Därför gäller det att köra på ett taktiskt sätt, så att det finns krafter kvar för att ta hand om eventuella mekaniska bekymmer.

Det blev en skön lördag med mycket frisk luft, termoskaffe med äggmacka!

Ha en riktigt bra lördagskväll! 

Inlagt 2012-12-01 16:42 | Läst 1440 ggr. | Permalink
Kul med enduro, det är en av mina favoritsporter att plåta.
Svar från Hampus_6 2012-12-01 17:16
Jag såg dina fina endurobilder jag tror att det var måndags - skulle gärna vilja ut igen och se nattrundan som startar nu kl 5. / Sören
Jag gillar hjulbilderna! Julbilderna verkar gått lite överstyr i den röda kanalen, men det kanske hör till så här i juletid :)
Svar från Hampus_6 2012-12-01 17:19
Bra att du gillade Hjulbilderna - ska se om jag kan rätta till det röda i julbilderna - kan bero på att det är jpg med RX100an - Hjulen är RAW och NEX-7an! / Sören
Anders F. Eriksson 2012-12-01 17:30
Rött verkar vara en svår färg för många kameror att få till direkt i jpg, men det kan ju gå att rädda i efterhand :)
Svar från Hampus_6 2012-12-01 18:26
Då har jag försökt att fixa det röda - det blev bättre men inte bra! Det är bra att du säger till, det är det som gör att man utvecklas! / Sören
Anders F. Eriksson 2012-12-01 18:42
Har du ställt in nån bildstil i kameran? Den verkar överdriva färgerna lite för mycket ...
Sista bilden gillar jag bäst av alla.
Lite mindfulness träning mår alla bra av för att förebygga eller avhjälpa oro, negativa tankar och få bort mentala föroreningar. :-)
Svar från Hampus_6 2012-12-01 17:48
Tack Björn för din kommentar! / Sören
Gillar hjulbilderna! Jisses, man kan nästan känna farten blåsa i håret!! =)
Spännande och snyggt med endurbilder!
Ha en fin första advent!
Ewa



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver